Emin, hiç kirlenmemiş bir su gibi hareket eden ve ailesine karşı sorumluluklarını her daim ön planda tutan bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Aile Saadeti’nin hüzünlü komedi tonunu güçlendiren bu isim, yaşadığı dünyada dürüstlükten taviz vermeyen bir insan olarak öne çıkıyor. Onun için en zor zamanlarda bile ailesinin güvenini ve sevgisini korumak, her şeyden değerli.
Oyuncu Hakan Karsak, Emin’i şöyle tanımlıyor: “Emin… Hiç kirlenmemiş bir su gibi. Kendi dünyasında, vicdanıyla ve aklıyla hareket eden, her şeyi dürüstlükle sorgulayan biri. Asla kötülük düşünmez. Ailesine karşı sorumluluklarını yerine getirememek, onu en çok yaralayan şey. Ama genel olarak çok emek veren, saf ve düz bir adam.” Bu karakterin yolculuğu, konakta başlayan dönüm noktasını da içeriyor. Karsak, kırılma anını özetlerken şu sözleri paylaşıyor: “Her şey çok kötü giderken, karşılarına bir nefes alma alanı, bir kapı çıkıyor. O kapıdan girdiler; umarım çok daha güzel günler onları bekler.”
“Yazlık sinema tam bir Vizontele gibiydi…” dediği geçmişine uzanan hatıralarında Karsak’ın sinemaya olan tutkusu çocukluk yıllarına dayanıyor. Diyarbakır’da geçen günler, yazlık sinemanın canlı anılarını akıllara getiriyor: “Doğma büyüme Diyarbakırlıyım. Hem kışlık hem yazlık sinemamız vardı. Bilet alamayanlar yanındaki damlara, dükkanlara doluşurdu. 1989’da sinema kapandığında, sadece bir yapı değil; çocukluğumuz, anılarımız, seslerimiz de kayboldu.”
Üretmek ve paylaşmak ise Karsak’ın hayatında yalnızca sahnede değil, sahne dışında da önemli bir yer tutuyor. Küçük bir arkadaş grubuyla kurduğu amatör müzik topluluğunda türküler ve 70’ler şarkıları söyleyen oyuncu, zaman zaman yardım gecelerinde de sahne alıyor. Evdeyse mutfak, yeni tarifler deneyip misafirleriyle paylaşmanın terapisi hâline geliyor. “Birilerine hizmet etmeyi, onları ağırlamayı, lezzeti paylaşmayı seviyorum,” diyen Karsak, kalabalık sofraları ve mutfaktaki yaratıcı süreçleriyle sevdiklerini bir araya getirmekten büyük keyif alıyor.
Aile Saadeti, yeni bölümleriyle her Pazartesi akşamı saat 20.00’da atv’de izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.